НОВОСТИ

 

ПРИЈАВА ЗА НАЦИОНАЛНУ ГЕОГРАФСКУ ОЛИМПИЈАДУ 2018

ЛИНК:     https://goo.gl/forms/QEMrO86FpRZ72Ye72

 САВЕТОВАЊЕ – СЕМИНАР  9 и 10 новембар 2017

https://goo.gl/forms/WVOtDlG41szEJ0Th1 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић свечано је отворио 3.Националну географску олимпијаду.

Министар је пожелевши срећу такмичарима истакао да је олимпијада, нарочито Светска олимпијада која ће бити одржана у Србији прилика да покажемо колико су наша деца талентована. „Ако усвојимо законе, нове наставне планове и програме, реформишемо гимазије, ти тектонски подухвати довешће до побољшања квалитета образовања“, поручио је министар.

Директор Регионланог центра за таленте Београд 2 Никола Срзентић рекао је да га радује чињеница да из године у годину све више ученика учествује у географској олимпијади. „Ове године учествовало је њих 614 из 78 школа из целе Србије. Они најбољи, њих 142 који су прошли прва три круга, у наредна два дана такммичиће се за медаље“, рекао је Срзентић.

Такмичарима је срећу пожелео и декан Географског факултета Универзитета у Београду Дејан Филиповић, који је истако да међу њима види будуће студенте и кадрове факултета.

Национална герографска олимпијада одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, Географског факултета, Образовног ситема Руђер Бошковић и Универзитета Сингидунум.